U četvrtak, 1. listopada 2015. predstavljen je program 22. Galovićeve jeseni. „Galovićeva jesen“, međunarodni festival književnosti, postala je kulturni brend Koprivnice i Podravine te promotor književnosti na temu zavičajnosti, a snagu i ljepotu udahnula joj je pjesnička riječ Frana Galovića u obasjanoj zbirci „Z mojih bregov“. Tematika zavičajnosti utkana je u temelje ove međunarodne književne manifestacije kroz Književnu nagradu “Fran Galović“ za koju se natječaj odvija na razini cijele Hrvatske, čime se doprinosi vrednovanju hrvatske nacionalne književnosti.

Međunarodni festival književnosti 22. put organizira Podravsko-prigorski ogranak DHK u suradnji s gradom Koprivnica. Na čelu ovogodišnje organizacije je predsjednica Organizacijskog odbora Božica Gašparić, članice Tamara Bijelić i Jelena Osvaldić iz Podravsko-prigorskog ogranka DHK te Maja Ferlindeš od strane Grada.

Prosudbeno povjerenstvo za Književnu nagradu „Fran Galović“ u sastavu dr. sc. Željka Lovrenčić, mg. sc. Đuro Vidmarović i Enerika Bijač, prof. odabralo je slijedećih 5 finalista:

TOMISLAV MARIJAN BILOSNIĆ: VRT (zbirka pjesama),

BOŽICA BRKAN: LEDINA (roman),

LJILJANA MATKOVIĆ : CZARNA MADONNA (roman),

ZDRAVKO SELEŠ: GALOVIĆ I ZAĐNE STVARI (književna esejistika) i

MILJENKO STOJIĆ: PROPETLJE (kratke priče).

Proglašenje pobjednika biti će na zatvaranju Festivala, 24. 10. 2015. u Koprivnici.

 

NATJEČAJ MALI GALOVIĆ - u sklopu MEĐUNARODNOG FESTIVALA KNJIŽEVNOSTI 22. GALOVIĆEVA JESEN

PROGRAM MEĐUNARODNOG KNJIŽEVNOG FESTIVALA "22. GALOVIĆEVA JESEN"

FINALISTI 22. GALOVIĆEVE JESENI