Nikol Bali dobitnica nagrade Trnski

Dobitnica nagrade "Ivan vitez Trnski" za 2017. godinu je Nikol Bali iz Koprivnice za rukopis zbirke pjesama ''Tetovirana stvarnost''. Povelju je primila na svečanosti u Novigradu Podravskom, dok će joj drugi dio nagrade, rukopis pretvoren u knjigu, biti uručen iduće godine na 8. Danima Ivana viteza Trnskog, kao što je običaj.

IMAG1968-1-696x444

Književna manifestacija Dani Ivana viteza Trnskog održana je od 3. do 6. svibnja. Na manifestaciji su gostovali brojni poznati književnici od kojih valja posebno izdvojiti gosta iz Varaždina, književnika Ernesta Fišera, koji je publici govorio kajkavske stihove iz svoje višestruko nagrađene zbirke pjesama ''Macbeth na fajruntu'' i predstavio novoobjavljenu ''Preludij za anginu pectoris''. Josip Petrlić Pjer i Darko Pero Pernjak djeci u osnovnom školama u Novigradu Podravskom i Novoj Rači predstavili su svoju uspješnicu, zajedničku knjigu za djecu ''Bilogorske zgode''. Tijekom manifestacije višekratno je predstavljena i knjiga Vedrana Volarića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Trnski, ''22 stoljeća''. U predstavljanju tog romana dr. Mario Kolar, kao urednik knjige, istaknuo je kako se može žanrovski roman može podjednako svrstati i u znanstvenu fantastiku, konceptualni roman, ljubavni i kriminalistički roman, te upravo to romanu, uza ostale značajke, daje dimenziju posebnosti. U subotu 06. održana je serija predavanja, predavači su bili Mihaela Cik, Petar Lukačić i Katarina Franjo, te je predstavljena zbirka pjesama Božice Jelušić ''Skok u dalj''. U večernjem programu valja posebno istaknuti duhoviti igrokaz koji su izveli učenici OŠ ''Prof. Blaž Mađer'' iz Novigrada Podravskog pod naslovom ''Švejkologija''.

Organizatori manifestacije su bili Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i KUD Ivan vitez Trnski iz Novigrada Podravskog. Sponzori Općina Novigrad Podravski, Općina Virje i Koprivničko-križevačka županija.